Gazon en Kunstgras

Van Hoof Hoveniers

Een mooi gazon is het hart van uw tuin, een ‘natuurlijk tapijt’ dat ruimte en vorm geeft aan uw tuin. Maar de tuin is ook een plek om te leven! Het is een plek om te spelen met de kinderen, te barbecueën of een bed van gras om op te genieten van de voorjaarzon.

Aanleg van uw gazon

Een goed gazon aanleggen vereist in vele gevallen ook vakwerk. Een gazon groeit namelijk niet het gehele jaar door, het groeiseizoen van gras loopt van maart tot november. Een gazon dient gemaaid te worden wanneer het gras tweemaal zo hoog is als wanneer het net gemaaid is. Maaien is belangrijk, maar alleen daarmee bent u er nog niet. De juiste grond, plek, voeding en middelen voor uw gazon voorkomen dat mos, onkruid en kale plekken de overhand krijgen in uw schitterende gazon.

Kunstgras

In de laatste jaren is de ontwikkeling van kunstgras in een stroomversnelling geraakt. Het kunstgras dat nu beschikbaar is, is zeer realistisch en bijna niet van echt te onderscheiden wanneer u over het gras loopt. Het grootste verschil is echter dat u weinig onderhoud heeft aan het kunstgras. U hoeft het in de lente en zomer niet wekelijks te maaien en ook het verticuteren van het gazon is verleden tijd.

Veel mensen weten nog niet hoe realistisch het kunstgras tegenwoordig is en daardoor wordt er vaak gekozen voor natuurlijk gras. Het hangt helemaal van uw persoonlijke voorkeur af, of u liever kunstgras of natuurlijk gras in uw tuin wilt laten leggen. Wanneer u een nieuw gazon wilt laten leggen is het verstandig om goed onderzoek te doen over de mogelijkheden van zowel kunstgras als natuurlijk gras.

Heeft u een vraag over het onderhoud van uw gazon? Of wilt u dat u een nieuw gazon of kunstgras aanleggen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Hoe kunnen we u helpen?

  Welke onderdelen wilt u laten doen?

  Welke werkzaamheden verwacht u?

  Wij zijn uw partner in al uw tuinideeën

  Ruud en Bram van Hoof zijn hoveniers in hart en nieren met meer dan 10 jaar ervaring werken zij dagelijks vol passie aan de mooiste tuinen. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over uw tuin, onderhoud, ontwerp of aanleggen. Het afleveren van kwaliteit, in goed overleg met u als opdrachtgever, staat bij ons hoog in het vaandel. Wat de klus ook is, u bent bij Van Hoof Hoveniers altijd aan het juiste adres. Wij zien elke klus als een leuke uitdaging.

  Van Hoof Hoveniers helpt u graag met uw tuin

  Wilt u ook een fris ontwerp voor uw tuin?

  Vertel ons wat uw plannen zijn