Tuinonderhoud

Van Hoof Hoveniers

Er zijn verschillende vormen van tuin onderhoud. Net als kamerplanten, hebben uw planten in de tuin ook onderhoud nodig. Voor uw eigen tuinplezier raden wij u aan om in ieder geval één á twee keer per jaar, in het voorjaar en najaar, grondig tuin onderhoud te laten plaatsvinden.

De tuin is een prachtig verlengstuk van uw woning. Om de kwaliteit van uw tuin op peil te houden moet er wel enige aandacht aan worden besteed. Elke tuin vergt onderhoud, onderhoudsvrije tuinen bestaan niet, hooguit onderhoudsvriendelijk of onderhoudsarme tuinen.

Vele vormen van tuin onderhoud!

Er zijn verschillende vormen van tuinonderhoud. Je hebt van die specialistische vormen van onderhoud zoals een tuin snoeien of het verwijderen van bomen. Hij verstaat de kunst om op de lastigste plaatsen een boom te snoeien of te verwijderen. Dit is een staaltje vakwerk. Dikke stam uit de grond verwijderen, afhankelijk van de grootte dan komt er een extern bedrijf met een kraan die de stam verwijdert. Bij grote bomen heeft u altijd een kapvergunning nodig van de gemeente.

Tuin onderhoud gedurende het hele jaar!

Ook kunnen wij uw tuin een voor- of najaarsbeurt geven, respectievelijk zomer- en winterklaar maken. Wat houd dit in? Blad ruimen, tuin omspitten, snoeien, onkruid verwijderen, bemesten en groenafval afvoeren. Eventueel bloembollen poten. Ook kunt u uw gazon laten behandelen, zoals verticuteren en bemesten zodat u een mooi gazon hebt in de zomer.

Uiteraard is periodiek tuin onderhoud ook mogelijk. Wij kunnen volledig uw tuin onderhoud doen, maar het kan ook zijn dat uzelf uw gras maait en dat wij de rest van de tuin onderhouden. Zo kunt u altijd uw tuin in topconditie houden! Zelfs in de vakanties is dat mogelijk, wanneer wij uw tuin onderhouden terwijl u geniet van een welverdiende vakantie.

Interesse in een grondige onderhoudsbeurt voor uw tuin door een echte professional? Of heeft u een inhoudelijke vraag over het onderhoud in uw tuin? Neem gerust vrijblijvend contact op!

Hoe kunnen we u helpen?

  Welke onderdelen wilt u laten doen?

  Welke werkzaamheden verwacht u?

  Wij zijn uw partner in al uw tuinideeën

  Ruud en Bram van Hoof zijn hoveniers in hart en nieren met meer dan 10 jaar ervaring werken zij dagelijks vol passie aan de mooiste tuinen. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over uw tuin, onderhoud, ontwerp of aanleggen. Het afleveren van kwaliteit, in goed overleg met u als opdrachtgever, staat bij ons hoog in het vaandel. Wat de klus ook is, u bent bij Van Hoof Hoveniers altijd aan het juiste adres. Wij zien elke klus als een leuke uitdaging.

  Van Hoof Hoveniers helpt u graag met uw tuin

  Wilt u ook een fris ontwerp voor uw tuin?

  Vertel ons wat uw plannen zijn